Over ons

Visie

Persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap

Wij vinden een persoonlijke en aandachtige begeleiding tijdens de zwangerschap belangrijk. Om dit te bereiken, nemen we voor jou en je partner graag de tijd om op jullie vragen in te gaan.
Tijdens de zwangerschapscontroles wordt er extra tijd ingepland om
je voor te lichten over de zwangerschap, de mogelijke onderzoeken, de bevalling en borstvoeding.

Laagdrempelige verloskundigenpraktijk

Wij willen een laagdrempelige praktijk zijn. Zo zullen wij je altijd aanmoedigen om ons te bellen bij twijfel of zorgen. Ook kun je met ons praten over onderwerpen als borstvoeding, seksualiteit, pijnbestrijding, verwachtingen en dergelijke.

Hecht team verloskundigen

In onze praktijk bieden wij keuzevrijheid met betrekking tot de bevalling (waar en hoe). Als je duidelijke wensen hebt kan het handig zijn om een geboorteplan te maken. Tijdens het spreekuur nemen wij dit dan met je door. Waar eventueel niet aan je wensen kan worden tegemoet gekomen zullen we met je mee denken.

Keuzevrijheid bij bevalling

Wij zijn een hecht en enthousiast team waarin wij onze kracht zien. Door de diversiteit aan ervaringen en het verschil in leeftijden van ons team kunnen wij elkaar goed aanvullen.

Ons team

Even voorstellen

Nynke Stienstra

verloskundige

Marion Noordhoek

verloskundige

Eva Vermeeren

Verloskundige

Linda Musters

assistent verloskundige

Onze ­­praktijk

Nynke: sinds 2004 verloskundige bij de Ooievaar. Ik hou van mensen en gezelligheid om me heen, maar ik ben ook graag op mezelf of samen met mijn 2 kinderen. Ik voel me altijd erg betrokken bij cliënten en vind het daarom heel fijn om ze in deze bijzondere periode te kunnen begeleiden. Geen mens is hetzelfde en dat maakt het werk altijd uitdagend en nooit saai.

Linda: meer als 10 jaar assistente bij de Ooievaar, getrouwd, moeder van twee jongens. altijd tijd voor gezelligheid, luisterend oor, dol op een lekker kopje koffie

Marion: Mijn naam is Marion Noordhoek. In 1984 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Na mijn studie ben ik eerst naar Zwitserland en Oeganda gegaan. Daarna heb ik verschillende praktijken in Nederland gewerkt.

Het werk bij de Ooievaar bevalt me goed omdat het een kleine en gezellige praktijk is. Je ziet je cliënten vaak, waardoor je ze beter leert kennen en zo kan je ze beter helpen bij de bevalling. Het is fijn als je de tijd hebt om zo lang als nodig is bij een bevalling te zijn.
Ik ga al weer heel wat jaartjes mee, er is veel veranderd, maar ik blijf het geweldig vinden om als verloskundige al die zwangeren te mogen begeleiden. Het is goed om je ook als verloskundige te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.Niets is zo mooi als de geboorte van een kindje.

Eva: Hoi! Ik ben Eva Vermeeren en ik ben sinds juli 2022 afgestuurd als verloskundige in Maastricht. Ik heb bij De Ooievaar mijn eindstage gedaan en ben hierna gelijk aan de slag gegaan binnen deze fijne praktijk. Ik woon in een appartement in Breda en vind het in mijn vrije tijd leuk om gezellig naar het terras te gaan met vriendinnen of familie.
Ik vind het heel bijzonder om zwangeren en hun partners te mogen begeleiden in deze speciale tijd in hun leven. Iedere zwangere is anders en ik vind het daarom belangrijk om te kijken naar wat iemand in de zwangerschap, tijdens de bevalling of in de periode daarna nodig heeft. Daarnaast vind ik het belangrijk een luisterend oor te bieden wanneer een zwangerschap of bevalling niet gaat zoals de zwangere het voor zich zag.
Hopelijk tot snel!

Kwaliteitsregister voor verloskundigen

We zijn als verloskundigen geregistreerd in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Dit houdt in dat elke verloskundige jaarlijks de benodigde punten voor kwaliteitsbevordering haalt, door het volgen van nascholingen, vaardigheidstrainingen, symposia en studie. Voor verdere informatie zie de website van de KNOV.

Verder moet je als hulpverlener aan allerlei regels en wetten houden; dit ligt vast in een wet genaamd WGBO.
Daarnaast hebben we regelmatig samen praktijkoverleg waarin we de zorg voor cliënten bespreken en kritisch naar onze kwaliteit van zorg kijken. We proberen continu onze zorg te verbeteren. Op deze manier zorgen wij voor een goede continuïteit en kwaliteit van zorg.
Om onze zorg te evalueren en te verbeteren werken wij (via annature) met een tevredenheidsenquête. Jullie mening is uiteraard heel belangrijk. Daarom willen we graag weten hoe de verloskundige zorg ervaren wordt in onze praktijk. Aan het eind van de kraamtijd mailen we jullie de link naar onze online cliënten enquête. Met de resultaten hiervan kunnen we werken aan onze kwaliteit. Wij hopen op jullie medewerking en staan altijd open voor tips/verbeterpunten.
Wij stellen het heel erg op prijs als jullie met ons mee willen denken over verbeteringen t.a.v. de praktijk en onze kwaliteit van zorg. Waar heb je behoefte aan? Zijn er zaken die je mist? Zijn er dingen die anders kunnen? Laat het ons weten! Alle suggesties zijn welkom! Mail ons of meld het de eerstvolgende keer als jullie op het spreekuur zijn.

Pretechobon kado bij inschrijven!

Schrijf je nu in voor een eerste afspraak en ontvang een echobon
ter waarde van € 25,- te besteden bij Echobaby Breda!